2011. június 17., péntek

16.fejezet - Tündérbódulat

Sziasztok!
Először is köszönöm az előző fejezethez írt hozzászólásokat... imádlak titeket! :)
Ez a fejezet kicsit izglamasabb lesz, rmeélem tetszeni fog nektek!
Szeretnélek titeket megkérni valamire *bociszemekkelnéz* 
Kérlek titeket, írjátok le a véleményeteket, hogy mennyire tetszett, esetleg írjam-e át, fontos lenne nekem:)
Jó olvasást!
puszi, Clary


16.fejezet - Tündérbódulat









A lány sietve követte Drake-t, ahogy a fiú átvágott a hatalmas udvaron. Még mindig sokan harcoltak, a lány most is érezte a hátába fúródó tekinteteket, ami eleve kialakult feszültségét most növelte. Aurora elkapta Villám gyeplőjét, és maga után húzta a lovát. Drake a kapunál megállt, és felült egy fehér lóra. Na persze, a szőke herceg fehér lovon – gondolta a lány magában.

A fiú megvárta, míg a hercegnő is elhelyezkedik Villámon, majd intett Robertnek, hogy nyissa ki a kapukat. A másik lovag egy pillanat alatt elvégezte a feladatát, így Drake, Aurora-val a nyomában kivágtatott a kapun.

Aurora érezte a dühöt, ami a fiú felől áradt. Tudta, hogy felidegesítette azzal, amit a várban mondott neki. De abban a pillanatban a lány csak kimondta, amit gondolt. És bár felbőszítette a fiút, most idegesítette, hogy szótlanul lovagolnak egymás mellett.

-          Hogy kerültem az ágyamba? – kérdezte maga elé bámulva azt, ami a leginkább foglalkoztatta. Este ugyanis sikeresen elaludt a fiú erős ölelésében, miközben hazafelé lovagoltak.
-          Felvittelek a szobádba. – a lány meglepődött, ugyanis nem várta, hogy a fiú hozzá fog szólni.

Többet nem mert kérdezni, nem szerette volna még jobban kiborítani a fiút. Nem értette Drake reakcióját, hisz egyáltalán nem az ő harcos képességeit becsmérelte. Egyáltalán mit érdekel engem, hogy dühös-e rám?  - kérdezte magától. A válasz egyszerű volt: valami vonzotta őt a harcos fiúhoz.


A palotához közeledve észrevett egy kisebb tömeget, amit boszorkányok, és varázslók alkottak. Ahogy leszálltak a lóról, a hercegnő meglátta az idegen lovakat, legalább tizenöt állt a boxban. Összevont szemöldökkel vizslatta a különös állatokat, akiknek csillogott a szőre.

-          Tündérpor – válaszolt valaki a hátuk mögül. Mikor a lány megfordult egy aranybarna hajú fiút pillantott meg. Kreolbarna bőre volt, mandulavágású sárga szemei a lányon pihentek meg. Magas volt, legalább százkilencven centi. A lány tudta, hogy egy tündérfiú áll előtte, nem csak azért, mert sárga volt a szeme, hegyes fülei, és karomhoz hasonlító körmei elárulták róla. – Elijah vagyok. – mondta mosolyogva, ezzel megszakítva Aurora gondolatait.
-          Miért vannak tündérek az udvarban? – kérdezte gyanakodva Drake, mellőzve a bemutatkozást.
-          Sajnálom. – Szólt Elijah. – De ez csak a királyi családra tartozik.
-          Én vagyok a hercegnő – húzta ki magát Aurora. - Szóval rám is tartozik. – Látta, ahogy a tündér bizalmatlanul a háta mögé pillant. – A fiú velem van. – figyelmeztette. A tündér elmosolyodott.
-          Akkor gondolom, elmondhatom nektek. – mondta, és hátat fordítva elindult a palota felé. A két fiatal követte őket. – Úrnőnk úgy gondolta, meglátogatja a királyt. Különös dolgokat suttognak, ami miatt a tündérek népe aggódik.
-          Miféle dolgokat? –kérdezte összehúzott szemekkel Drake.
-          Hogy némely boszorkák fel akarják bontani az egyezséget.
-          De hát ez ostobaság! – kiáltotta a hercegnő, nem leplezve felháborodását.
-          Valóban – mosolyodott el ismét Elijah. - De jobb biztosra menni, nem igaz? - kérdezte és kitárta a palota ajtaját.


Aurora eddig is hallott valami lágy dallamot, de azt gondolta cseng a füle. A hatalmas csarnokot elárasztották a különböző tündérek. Némelyik egész kicsi volt, míg mások olyan magasak, hogy a lánynak hátra kellett döntenie a fejét, hogy lássa őket. Hallotta a lágy, duruzsoló hangokat, ahogy csodás hangjukon énekelnek, látta a különös kinézetű testeket, amik a lágy dallamokra ringatóznak. Néha előbukkantak színes szárnyak, vagy rávillantak különös lila, vagy narancssárga szemek is.

A lány lenyűgözte a tündérek látványa. Még régen, mikor alig lehetett tizenkét éves, a tündérkirálynővel is találkozott, de ennyi tündért látni egy helyen egészen új volt neki. Éppen ezért elámult a látványuktól. A falakon, néhány helyen meglátta ugyanazt a tündérport, ami a lovak szőrén is csillámlott. A porkülönböző színekben ragyogott, a palota sokkal világosabbnak tűnt tőle. A földön virágszirmok hevertek, a kis asztalka, ami mindig a csarnok közepén áll, most a lépcső mellé tolva bújt menedékbe.

Aurora tátott szájjal bámulta a jelentet. Látta, ahogy Ilinor, és George, az inas kapkodva menthetik a tündérek útjából a menthetőt. Elmosolyodott a látványra, ahogy a két idős ember kétségbeesetten próbálja visszaállítani az eredeti rendet.

-          Elijah! – a tömegből kivált egy különös kinézetű lány. Kék haja a válláig ért, s neki is kreolszínű bőre volt. Szeme feketében úszott, így kölcsönözve a lánynak ijesztő külsőt. Látta a lány hátából kiálló, apró halványsárga szárnyakat, amik néha meg-megrebbentek. A kezében egy tálcát tartott, rajta három pohárral. A pohár körül halványrózsaszín virágszirmok voltak elszórva.
-          Savira! – bólintott mosolyogva a fiú, és elvett a tálcáról két poharat. Az egyiket a hercegnő felé nyújtotta. – Ők a királyi család tagjai. Ez a lány pedig a hercegnő.
-          Aurora – bólintott mosolyogva az említett. A kékhajú lány meghajolt előtte.
-          Nagyon örülök, hercegnő. – mosolygott, így megmutatva éles metszőfogait. Annyira különösek – gondolta Lora. Hogy csináljon is valamit, száját az üvegpohár széléhez érintette, és ivott belőle két kortyot.


-          Mit művelsz? – kérdezte idegesen Drake, és arrébb rántotta a lányt. Aurora figyelte, ahogy néhány csepp a mézízű italból a földre loccsan.
-          Neked meg mi bajod van? – kérdezte mogorván a lány. – Már innom sem szabad?
-          Ez tündérital. – nézett rá megrökönyödve a fiú, mintha ezzel mindent elmondott volna.
-          Igen, és?
-          És? – csattant fel Drake. – Valószínűleg ebben is tündérpor van. Ha nem tudnád…
-          Olyan… furán érzem magam – mondta mosolyogva a lány. Egy egész kicsit szédülni kezdett.
-          Erről beszélek. Némelyik tündérital bódultságot okoz. És még ki tudja mit.
-          Drake ez… olyan vagy, mint egy angyal – mondta ki, ami éppen eszébe jutott. Közelebb hajolt a fiúhoz, és végigsimított az arcán.  A fiú elkapta a csuklóját, és a másik kezéből ügyesen kivette a poharat, amit eddig a kezében tartott. – Hé! Ez kicsit sem volt angyali – jegyezte meg a lány vigyorogva.
-          Bár rettentően élvezem, hogy arról beszélünk, mennyire angyali vagyok, neked ideje ágyba bújnod. – mondta, és a lépcső felé lökte a lányt.  Az a háta fölött hátrapillantott, és meglátta a mosolygó tündérfiút.
-          Szia, Elijah! – integetett mosolyogva. Kénytelen volt előre nézni, mikor Drake megragadta a kezét, és elkezdte felfelé húzni a lépcsőn.  Mikor felértek, a hercegnő megbotlott a saját lábában. Ha Drake nem kapja el, elesett volna.
-          Én hősöm! – kiáltott fel nevetve Aurora, és egy gyors puszit adott a fiú arcára. Drake szívdöglesztően elmosolyodott.
-          Ezt józanon sosem mondanád nekem.
-          Mert mikor józan vagyok, sosem vagy velem ilyen – mondta vigyorogva a lány, és a ruhájával kezdett el játszani.
-          Milyen nem vagyok?
-          Kedves. – vágta rá. A fiú arcáról eltűnt a mosoly, és megindult a folyosón. – Ne vedd sértésnek! – mondta a lány, és utána sietett. – Pipa vagy rám, ez érthető. De úgy kezelsz, mintha csak egy kislány lennék, aki állandóan bajba keveri magát.
-          Bajba is kevered – vetette oda a fiú. Lora elkapta a karját, és maga felé rántotta. A hirtelen lendülettől Drake nekicsapódott. Mikor a lány felnézett, észrevette, mennyire kevés köztük a távolság. Hátra kellett döntenie a fejét, hogy láthassa a fiú arcát.
-          Ha nem keverném magam bajba, veled sem találkoztam volna – mondta kötekedően, kezét végigfuttatva a fiú erős karján.
-          Lora – szólt figyelmeztetőleg Drake, és hátralépett egyet. A lány vele lépett, így a távolság nem változott közöttük. A fiú felsóhajtott.
-          Bánod, hogy megismertél? – kérdezte szomorúan. A lovag elgondolkodva nézett rá.
-          Sok minden van, amit bánok. De ezt nem. – A lány két karját a fiú nyaka köré fonta, és közelebb hajolt hozzá.
-          És mit bánsz? – kérdezte a lány csendesen. Még így, bódultan is érezte a szikrákat, amik a levegőben pattognak körülöttük.
-          Amit nem tehetek meg – végigfuttatta ujjait a lány karján felfelé, és megragadva a csuklóját kibújt az öleléséből. Aurora figyelte, ahogy a fiú hátat fordítva neki ismét elindul.



4 megjegyzés:

  1. Ahh,... Vagyis szia! =)

    örömmel látom, hogy nem halt meg senki. =)
    Tetszetősen folytatódik a cselekmény. Annyira bírom, ahogy a távolságot próbálja tartani Drake, amit valójában nem is akar... Nem tudom, ez mennyire volt érthető. XD

    Szóval, ez is jól sikerült. És szerintem nem kell sehol sem átírni. A Cassandra Clare-es benyomás sem rossz. =) <3

    Ügyes munka. =)

    Puszi
    Emi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Egyszerűen nem találok szavakat!
    Nem értem, hogy miért nem engeded hogy megverjem ezt a fantasztikus pasit?! xd
    Remélem lassan sikerül az a hülye csók, és nem idegbajban fogok meghalni...Ha meghalok az a te hibád lesz drágám.de ezt csak úgy megjegyeztem.tudod a megjegyzésrovatunkba xd Na szóval ott tartottam, hogy agyérgörcsöt kapok lassan!
    A következő fejezetben csókot kérek, és ne vedd sértésnek de nem tőled xd Tudod hogy szeretlek :A LL
    Amúgy nagyon, de nagyon tetszett a fejezet :D
    Siess a folytatással kérlek!
    Puszy ♥ Chanel

    VálaszTörlés
  3. Most találtam rá a töridre.Nagyon jó...szuper fejezet volt bár a végét eléggé sajnálom..Drake-ről állandóan Jace jut az eszembe és remek újra egy hozzá hasonéó karakterről olvasni:D
    Grat
    Pusz:Hahi

    VálaszTörlés
  4. Szia, Emi!
    Hát tudod, hogy van ez, igyekszem:))
    Köszönöm, igyekszem vele:D Hát igen Drake kicsit bizonytalan, bár nem mutatja, de nemsokára felpörögnek az események:))
    Örülök, azt hiszem ezt a fejezetet írtam (többek között) a legnagyobb lelkesedéssel.
    Köszönöm, hogy írtál!
    puszii.


    Szia, Chanel!
    Akkor hogy írsz komit?xd
    Pont ezért...mert szívdöglesztő:P
    Hát nem kéne meghalni kicsiszivem:)
    Én meg a megjegyzésrovatba megjegyzem, hogy ne kend rám...ha mégis bekövetkezik, ugye rám hagyod a cuccaid?:P
    Nem is terveztem, hogy megcsókollak:P
    Örülök neki, sietek!
    puszi.

    Szia, Hahi!
    Örülök, hogy megtetszett, és hogy olvasod:)
    Drake kicsit oylan mnit Jace, de azért sokban különböznek:)
    Köszönöm, hogy írtál!
    puszi, Clary

    VálaszTörlés